Festival ve světle vrcholových sportovců

Letošní jubilejní XV. ročník MFOF proběhne za přítomnosti mistrů světa, paralympioniků, olympioniků a představitelů vrcholových sportů. I vy milí festivaloví diváci budete mít možnost se s některými sportovci setkat a to zejména při slavnostním zahájení festivalu v pátek 6. 10. 2017 v 18 hodin v divadelním sále Domu kultury města Ostravy, nebo při slavnostním zakončení festivalu v Lucerně Praha 9. 12. 2017 v 17:45 hodin.

A koho můžete spatřit, popovídat si s ním, nebo i získat autogram? Předně to bude čestný host festivalu Otto Krajňák. Jde o mediálně málo známého sportovce, ale uvažte kolik lidí na této planetě ve svých 92 letech aktivně sportuje, natož pak závodí ve sjezdu na lyžích? Pan Krajňák je několikanásobným mistrem světa MASTERS, jezdí evropský pohár a každý den trénuje. V době zakončení festivalu se bude připravovat na další lyžařskou sezónu!


Budete též mít možnost přijít na besedu do Lucerny Praha s Paralympijským vítězem Arnošt Petráčkem a to 7. 12. 2017. Naším hlavním hostem festivalu.


Máme v naší zemičce několik vrcholových cyklistických ultramaratonců, ale jen jednoho který již 2x v životě absolvoval nejtěžší závod světa Race Across America – non-stop 5600 km napříč USA. Letos opět dojel na úctyhodném devátem místě!!!

Z Itálie přijede předat udělovat ceny olympijský vítěz z Grenoblu 1968 v běhu na lyžích Franco Nones. Stal se prvním běžkařem na světě, který vyhrál zlatou medaili mimo Skandinávii.
Nebude chybět ani Klára Kolouchová, kterou už ve spojitosti s festivalem dobře znáte jako hlavního hosta loňského ročníku. Těšit se můžete na unikátní film K2. Klára. Krásno o pokusu o výstup na K2, který na expedici natočil fotograf a filmař Petr Jan Juračka.

Ředitel festivalu Jiří Kráčalík

Comments

Popular posts from this blog

Premiéra Outdoor Films s Milošem Brunnerem a Odile Velomana tuto sobotu 26. 8. mimořádně v 17:20

PURA VIDA V ČESKÉ PREMIÉŘE: Rozhovr s režisérem filmu Pablem Iraburu