Pozvánka na slavnostní zahájení XV. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů skupiny ČEZ 2017

Bohatý kulturní program s hosty festivalu a projekcí TOP filmů jubilejního 15. ročníku MFOF 2017.

Moderuje Vladimír Polák - jeden z nejznámějších ostravských herců, člen činohry Národního divadla moravskoslezského. 

 
FOTO: Vladimír Polák

Program slavnostního večera:

Kazachstán - vystoupení art rockové kapley.


To je rocková hudba ovlivněná érou kapel sedmdesátých let i zvukem nejrůznějších píšťal a dalších akustických nástrojů. Je to hudba ovlivněná krajinou Beskyd, ale i niterných pocitů člověka v básních a textech Jaroslava Žily. Kazachstán jsou plochy tónů a slov, snažící se vyprávět příběhy. Kazachstán působí na klubové scéně přes deset let a nevyhýbá se ani festivalům jako jsou Colours of Ostrava, Sweetsen fest, Festival v ulicích ad. V současnosti připravuje kapela svou třetí desku. www.skupina-kazachstan.cz.
FOTO: art rocková kapela Kazchstán

Patrick Ulman a Zdeněk Kremláček, taneční duo Hybrids Crew. 

Duo se začalo formovat na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, kde oba studovali obor Tanec. Mezi jejich úspěchy patří několik titulů mistrů České Republiky v Electric Boogie. Mistři Evropy a vícemistři světa v Electric Boogie, finalisté televizní show Talentmánie 2010. Momentálně finalisté německé televizní show Das Supertalent. Angažují se také na choreografické scéně, podíleli se i na spolupráci v choreografiích Národního divadla moravskoslezského.
 FOTO: taneční duo Hybrids Crew.

Otto Krajňák, čestný host festivalu

Lyžařská trenérská legenda, narozen v r. 1925. Bývalý československý reprezentant. Několikanásobný vítěz MS ve Špindlerově Mlýně. V r. 1997 začína jeho veteránska Masters kariéra ve sjezdovém lyžování. Doposud závodně lyžuje! 
FOTO: Otto Krajňák

Arnošt Petráček, hlavní host festivalu, český paralympijský plavec. 

Český paralympijský plavec. Do současné doby se mu podařilo vytvořit pět světových a osm evropských rekordů. Je mistrem světa na trati 50m motýlek, jak na krátkém bazénu, tak i na 50m bazénu. Dvojnásobný mistr Evropy na tratích 50m motýlek. Z brazilského Ria de Janeira si v roce 2016 přivezl zlatou paralympijskou medaili ze závodu na 50m znak. Za loňský rok obdržel ocenění Nejlepší handicapovaný sportovec roku.
FOTO: Arnošt Petráček

Hosté: 

Miloš Brunner - filmař, cestovatel, fotograf. Autor výstavy fotografií Z Vysočiny do celého světa. 

Pro své přátele a fotografy pořádá fotoexpedice a organizuje poznávací cesty od Asie až po Ameriku. Od roku 2007 se věnuje, více než fotografii, filmování. V posledních letech navštívil, fotografoval a filmoval v USA, na Havaji, Aljašce, Tahiti, Austrálii, Novém Zélandu, v Mexiku, Nepálu, Tibetu, Madagaskaru a mnoha dlaších. Jeho film ODILE – Z Madagaskaru do moravské domácnosti uvede letos festival MFOF ve světové premiéře.
FOTO z filmu Madagaskar (soutěžní film na MFOF 2016)

Petr Jan Juračka a Klára Kolouchová

Režisér a hlavní protagonistka filmu uvedeného K2. Klára. Krásno. Film mapující pokus o výstup na K2.
FOTO: Petr Jan Juračka
Odile - Malgaška z Madagaskaru. Taneční vystoupení "African Kawitry".

FOTO z filmu Odile - Z Madagaskaru do moravské domácnosti

Sváťa Božák - účastník nejtěžšího ultramaratonu světa Race Across America 2017.

Jako první Čech letos už podruhé úspěšně dokončil jeden z nejnáročnějších cyklistických závodů světa, Race Across Amerika (RAAM). Za necelých 11 dní ujel téměř 5000 kilometrů, projel celou Severní Ameriku od západního pobřeží na východní. Zdolal tři vysoká pohoří a dvě pouště. Překonal převýšení 32 kilometrů a rozdíly teplot až 50 stupňů Celsia, spal v průměru dvě až tři hodiny denně… V tomto závodě není důležité zvítězit, ale vůbec ho dojet. Přesnější by možná bylo říci – přežít.

FOTO: Sváťa Božák na RAAM

Představitelé města Ostravy, měst. obvodů a Moravskoslezského kraje. Od 15 hodin prezentace větroně z Aeroklubu Frýdlant nad Ostravicí.
FOTO větroň Aeroklub Frýdlant MFOF 2016

Comments

Popular posts from this blog

Premiéra Outdoor Films s Milošem Brunnerem a Odile Velomana tuto sobotu 26. 8. mimořádně v 17:20

FILMY MFOF 2017 Sloboda pod nákladom (Freedom under Load)